Hva er vegetabilsk olje: kalorier, typer og nyttige egenskaper

Hva er vegetabilsk olje: kalorier, typer og nyttige egenskaper
Hva er vegetabilsk olje: kalorier, typer og nyttige egenskaper
Anonim
vegetabilsk olje, kalorier
vegetabilsk olje, kalorier

I informasjonens tidsalder, når menneskeheten lenge har studert egenskapene og egenskapene til alle produktene som er på bordet, spiller vegetabilsk olje en viktig rolle i å støtte en sunn livsstil.

Vegetabilsk olje er et matprodukt, et fett av vegetabilsk opprinnelse, som oppnås som et resultat av bearbeiding av oljeplanter.

En person kan ikke klare seg uten det, og dette bevises av det faktum at svært mange husmødre bruker det til fremstilling av ulike retter og salater. Hva er vegetabilsk olje, kaloriinnhold, typer og hvordan er det nyttig for mennesker? La oss se på de nyttige egenskapene til noen av typene.

vegetabilsk olje, kalorier, typer og egenskaper

  1. Mange tror at kaloriverdien er lav og brukes derfor i dietter. Vegetabilsk olje har imidlertid et kaloriinnhold som ikke er mindre enn smør, og enda mer. Det er lik 899 kcal mot 748 kcal.
  2. Hva er vegetabilsk olje, og hvilke typer av den kjenner vi til? Vegetabilsk olje er solsikke, oliven,linfrø, raps, bomullsfrø og andre typer vegetabilske oljer.
  3. Dette produktet inneholder et kompleks av mineralske elementer som er gunstige for menneskekroppen i form av flerumettede fettsyrer som fremmer veksten av kroppsceller.
  4. Dette er et lager av vitamin A, E, D, mineraler, fosfolipidforbindelser.
  5. Inneholder ikke et av de farlige stoffene - kolesterol.
  6. Lett å fordøye og ikke særlig farlig for menneskers helse.
hva er vegetabilsk olje
hva er vegetabilsk olje

Det viktigste ikke bare på kjøkkenet, men også i hverdagen for en person er olje presset fra solsikkefrø. Den russiske bonden Bokarev D. S. regnes som solsikkeoljens far, som en gang prøvde å presse den ut av frøene ved å bruke en manuell oljekjerner.

Forsøket ble kronet med suksess, og noen år senere dukket det opp oljemøller i Russland, som begynte å eksportere vegetabilsk olje til andre land.

Solsikkeolje inneholder linolsyre (opptil 62 %) og oljesyre (opptil 40 %). Produkter som inneholder disse stoffene absorberes lett av kroppen. I tillegg inneholder oljen andeler av arakidonsyre, myristonsyre, palmitinsyre, stearinsyre, linolensyre.

Solsikkeolje brukes i medisin og kosmetikk. Tilstedeværelsen av vitamin E i det gjør at menneskekroppen kan produsere riktig andel kjønnshormoner. Ikke rart E regnes som vitaminet for reproduksjon. Tradisjonell medisin bruker også solsikkeoljebaserte midler mot revmatisme, og det brukes også mot hoste og mellomørebetennelse.

vegetabilsk olje er
vegetabilsk olje er

Når det gjelder nytten av alle typer vegetabilske oljer, er olivenolje først. Den inneholder nyttige forbindelser og er praktisk t alt ufarlig. Det rike innholdet av tokoferol, linolsyre og flerumettede syrer skiller det fra andre typer vegetabilske oljer. Det bidrar ikke til utlekking av Ca fra kroppen og, viktigere, inneholder ikke kolesterol. Kosmetologi bruker ansikts- og hårmasker som inneholder olivenolje. I massasjeprosedyrer anbefaler leger også å bruke det.

Linolje er ikke mindre nyttig for oss. Dette er den primære kilden til Omega3-forbindelsen, det er dette stoffet som er en hindring for vekst av kreftceller. Å ta dette produktet bidrar til å fjerne giftige stoffer fra kroppen og optimalisere metabolske prosesser.

Det er viktig å vite at det er bedre å bruke kaldpresset olje. Vegetabilsk olje, dens kaloriinnhold og egenskaper ved denne typen prosessering bevares mer enn ved varmebehandling.

Hvis du alltid vil være sunn, må du huske at ethvert produkt bør brukes innenfor rimelighetens grenser.

Husk loven om optimum, som sier at hvert element i naturen påvirker en levende organisme, inkl. og per person. Hvis påvirkningen av et element er utilstrekkelig eller overdreven, vil dette nødvendigvis påvirke utviklingen og vitale aktiviteten til organismen negativt.

Observer alt i orden - og helsen din vil alltid være på topp!

Anbefalt: