Tomater i tomatjuice - oppskrift

Tomater i tomatjuice - oppskrift
Tomater i tomatjuice - oppskrift
Anonim

Tomater kom til vårt kontinent fra Sør-Amerika. De fikk det vakre navnet «Kjærlighetens eple» og ble lenge kun brukt som prydplante. Tomater ble brakt til Russland først på 1800-tallet. Nå vokser tomater i nesten hvilken som helst hage eller hageplass, og dette er ikke overraskende, for de har blitt alles favoritter.

Tomater til vinteren
Tomater til vinteren

Tomater er kjent for sitt høye innhold av lykopen. Lykopen har en antioksidanteffekt, forhindrer aldring av kroppen og beskytter mot dannelse av kreftceller. Det er kjent at under varmebehandling øker innholdet av lykopen i tomater, så alle slags retter og preparater laget av tomater er ekstremt nyttige. I tillegg til lykopen inneholder de også vitamin B, C, A, E, K, kalium, fosfor, magnesium og kobber. Små mengder jern og svovel er tilstede i tomater. En annen fordel med tomater som bør merkes er deres lave kaloriinnhold, som gjør det mulig å spise dem i nesten ubegrensede mengder. Derfor bør du spise både ferske tomater og hermetiske. Tomatjuice er også veldig nyttig.

I dag, mange husmødrehøste tomater for vinteren. Oppskriftene på disse preparatene er veldig forskjellige. Dette er alle typer lecho, adjika, sauser, ketchups, syltede og s altede tomater. Det er "signatur" oppskrifter som går i arv fra generasjon til generasjon. En god måte å konservere tomater for vinteren er tomater i tomatjuice. Dette er et smakfullt og sunt preparat.

tomater i tomat
tomater i tomat

Oppskriften på Tomater i tomatjuice er enkel, krever ingen spesielle ingredienser, i tillegg til tomater og tomatjuice inneholder den kun s alt, sukker, eddik og vann. For å tilberede tre kg ferske tomater, tas en liter tomatjuice, en halv liter vann, en spiseskje s alt og litt mer enn en halv spiseskje sukker. Til å begynne med må tomatene vaskes og tørkes. Tomatjuice helles i en kjele, vann tilsettes og settes i brann. Etter at saften har kokt, blancheres tomatene i den (ca. 30 sekunder). Deretter legges de i steriliserte krukker. Du må legge den så tett som mulig, for dette må du riste glassene. Når tomatene er stablet, bør du helle dem med varm tomatjuice, som du først må tilsette s alt og sukker i. En teskje eddikessens tilsettes hver tre-liters krukke. Lukk deretter glassene med blikklokk og rull sammen. Etter det blir de snudd opp ned, dekket med en tykk klut eller teppe for å holde varmen. Når glassene er avkjølt, overføres de til oppbevaring på et kjølig sted. Tomater i tomatjuice er syltede tomater og tomatjuice i en krukke - bare to i en. Ingen unødvendig s altlake detetter at tomatene er spist, renner det bare ut.

tomater i tomatjuice
tomater i tomatjuice

Du kan lage din egen tomatjuice til denne oppskriften eller bruke en butikkkjøpt. I tillegg kan tomater i en tomat tilberedes med tomatpuré. For å gjøre dette må det blandes med vann (300 ml vann tas for 100 g tomatpuré).

Tomater i tomatjuice vil appellere til enhver husmor, fordi en slik forberedelse alltid går med et smell, og matlaging er slett ikke vanskelig.

Anbefalt: