Hva er fordelen med melk for barn og voksne?

Hva er fordelen med melk for barn og voksne?
Hva er fordelen med melk for barn og voksne?
Anonim

Selv et barn vet om fordelene med melk og alle dens helbredende egenskaper. Ja, og hvordan ikke vite det, hvis alle rundt bare gjentar at det er takket være denne drinken at du kan vokse opp sunn og vakker. Omsorgsfulle bestemødre i bygda prøver å gi varm helmelk å drikke, barnehagelærere gir forsiktig semulegryn, og foreldre tilbyr et glass melk om natten.

hva er fordelen med melk
hva er fordelen med melk

Den siste tiden har det vært mange motstridende meninger om hvorvidt denne drinken faktisk er sunn. Noen anser det utelukkende som et matprodukt for dyr, andre er fryktelig redde for å bli bedre av det, og andre benekter fullstendig alle de fordelaktige egenskapene til melk.

Imidlertid insisterer moderne leger på behovet for regelmessig bruk av denne drinken, ettersom den ikke bare er nyttig, men uunnværlig for mennesker. Så hva er bruken av melk og hva er dens magiske kraft? Hva er bedre å drikke - ku eller geit? La oss svare på alle disse spørsmålene og la oss få vite fakta, ikke gjette.

Melk inneholder kalsium, og menneskekroppen er i stand til detabsorbere det med 97%. En så høy prosentandel av fordøyelighet er ikke iboende i noe annet produkt, noe som indikerer de ubestridelige fordelene med drikken for voksne og barn. Kalsium er nødvendig både for babyer for full dannelse av skjelettet, og for eldre for å forhindre osteoporose.

fordelene med geitemelk
fordelene med geitemelk

Kumelk inneholder mer enn 100 komponenter som er nødvendige for kroppen, som aminosyrer, vitaminer, enzymer, fettsyrer, melkesukker osv. Fortsetter man å snakke om fordelene, kan man ikke unngå å nevne proteinene som utgjør det. Bare de kan forsyne menneskekroppen i alle aldre med aminosyrer som ikke er i stand til å syntetiseres uavhengig i kroppen, men som bare kommer med mat. Hva er melk bra mot forkjølelse? Også her må vi hylle proteiner, for det er kun de som danner immunglobulin, som lett takler virussykdommer.

Kardiologer anbefaler å drikke melk for personer som lider av hjertesykdom; gastroenterologer anbefaler dette produktet for magesår; gynekologer snakker om fordelene med en helbredende drink for mastopati. Og kosmetologer er ikke langt bak kollegene sine, og sier at bare melk, spesielt vitaminene den inneholder, styrker håret og forbedrer hudtilstanden.

fordelene med geitemelk
fordelene med geitemelk

Hva er fordelen med melk for barn? Det gir ikke bare full og korrekt dannelse av skjelettsystemet, men har også en god effekt på utviklingen av hjernen, bidrar til utviklingen av barnets intellektuelle evner. Og hvis vi legger til detteJeg vil også liste opp alle de ovennevnte, da er det rett og slett umulig å tvile på fordelene med denne drinken for barn.

Nå skal vi snakke om geitemelk. Det kan også med rette tilskrives de mest verdifulle produktene. Den inneholder mye sialinsyre, som raskt kan reise vaklevoren barn på beina. Og en enorm mengde kobolt - et bestanddel av vitamin B12, forbedrer prosessen med hematopoiesis. Geitemelk er lettere å fordøye enn kumelk på grunn av de mindre fettkulene. Leger anbefaler å bruke det mot skjoldbruskkjertelproblemer, eksem, tuberkulose, metabolske forstyrrelser, strålingseksponering og mange andre helseproblemer.

Nå vet du hvor god geitemelk (og ku) er, hvilken helbredende effekt den har på menneskekroppen.

Anbefalt: