Lazy dumplings i kosten: matlagingsoppskrift med bilde
Lazy dumplings i kosten: matlagingsoppskrift med bilde
Anonim

Appetittvekkende late cottage cheese dumplings kan bli både en søt dessert og en hyggelig solid frokost. Vi husker smaken deres fra barndommen som en frokost servert med rømme eller deilig bærsyltetøy, honning eller en bit smeltet smør.

Hvis du er på diett og virkelig vil ha noe søtt, hvorfor ikke lage enkle slankeboller uten mel og med deilig dressing. La oss lære hvordan du lager disse.

Oppskrift på deilige dumplings hjemme
Oppskrift på deilige dumplings hjemme

cottage cheese er hodet på alt

Hytteost er hovedingrediensen for å tilberede en velduftende, appetittvekkende og lett frokost, det er et fermentert melkeprodukt som oppnås ved fermentering av melk. Cottage cheese anbefales ofte for de som er på diett eller følger et sunt kosthold. Og ikke forgjeves, fordi cottage cheese, spesielt tilberedt hjemme, er et lager av vitamin A, D, C og B. I tillegg inneholder den mye kalsium, fosfor og jern - elementer som er nødvendige for kroppen vår. Samtidig inneholder cottage cheese bare 3% karbohydrater, og dens ernæringsmessige verdibetydelig høyere enn for vanlig melk.

De gunstige egenskapene til cottage cheese skyldes melkeprotein – kasein, som kan erstatte animalske proteiner. Mineraler i cottage cheese bidrar til sunn dannelse og styrking av bein, og aminosyrer er en utmerket forebygging av leversykdommer.

Sunn cottage cheese
Sunn cottage cheese

Samtidig forbedrer melkesyrebakterier funksjonen til fordøyelseskanalen. Personer med magesykdommer anbefales på det sterkeste å bruke bearbeidet cottage cheese - i ostekaker, diett latboller.

Som allerede nevnt anbefales cottage cheese ofte for de som følger dietter, et sunt kosthold eller ønsker å arrangere en fastedag for kroppen. Til dette er et fettfritt produkt alltid egnet. I tillegg brukes cottage cheese til å behandle brannskader (påføres varmt), for å lage masker, kremer og salver for ansikt og kropp.

Og likevel, til tross for den lange listen over nyttige egenskaper, anbefales det ikke å innta mer enn 200 gram cottage cheese per dag på grunn av det høye nivået av protein i produktet. Spis dessuten kun fersk cottage cheese - dette er et lett bedervelig produkt, og du kan lagre det i maks 2-3 dager i kjøleskapet.

Servering av dumplings
Servering av dumplings

Valg av cottage cheese for late diettboller

For tilberedning av vanlige late dumplings er det bedre å foretrekke et fettprodukt, det er mer mettet. Men siden vår oppskrift er diett, vil fettfri cottage cheese ikke forårsake mye skade på smaken av dumplings. Velg den ferskeste cottage cheese tilberik kroppen din med en enorm mengde av dens nyttige komponenter.

Fersk cottage cheese skal være kremhvit. Smaken av produktet skal ikke være bitter eller sur. Det samme gjelder duften hans. I tillegg skal ostemassen være glatt, ikke flassende og ha en smøraktig tekstur.

late dumplings
late dumplings

Ingredienser

For tilberedning av slanke dumplings uten mel, vil vi bruke semulegryn. I tillegg trenger du følgende ingredienser:

  • 250 g cottage cheese;
  • 100 g semulegryn;
  • 1 egg;
  • 100 g sukker;
  • en klype s alt.

Du kan gjøre oppskriften på late dumplings enklere ved å bruke flytende honning eller søtningstabletter i stedet for sukker. Yoghurt kan brukes som dressing i stedet for rømme.

Deilige late semuleboller
Deilige late semuleboller

most cottage cheese

Først klargjør cottage cheese til dumplings. Hvis du liker å føle teksturen til cottage cheese, dens små klumper, og deretter legge cottage cheesen i en dyp miksebolle, mos den med en gaffel sammen med egget og sukkeret. Spesielt populær nå er granulær cottage cheese, så hvis du ønsker det kan du bruke den, også most med resten av ingrediensene.

Men hvis du liker en delikat tekstur, en homogen masse, så må cottage cheesen gnis gjennom en sil. Ta en fin sil og fordel cottage cheesen i den i små porsjoner. Trykk med en skje, tørk av hovedingrediensen for dumplings. Dette vil bryte opp de små klumpene i produktet. Shabbycottage cheese eller ikke - det vil ikke være noen skade på late dumplings i kosten.

hovedingrediens
hovedingrediens

Matlagingsoppskrift

Tilsett sukker eller honning i cottage cheese. Hvis det er sukkeret, smelt det i et dampbad eller i en mikrobølgeovn. Noen bruker søtningstabletter i stedet for sukker. Slå egget med sukker og bland ingrediensene til en homogen masse, som ligner rømme i konsistensen. Tilsett semulegryn og en klype s alt i blandingen, bytt ut den myke og klissete deigen, gjem den i kjøleskapet i en halv time, dekk bollen med matfilm. Deigen skal trekkes, semulegryn skal svelle av cottage cheese og egg

Etter en halvtime tar du ut deigen og drysser bordet med semulegryn. Kjevle ut den ferdige deigen og form en ikke for tynn pølse, skjær den i små biter. Lazy diett cottage cheese dumplings kan stå i denne formen, eller du kan rulle dem til kuler. Hvis du lager dumplings til barn, ta små kakeformer og skjær ut noen biter etter å ha kjevlet ut et tykt lag med deig.

Kok opp vann, s alt litt. Legg de dovne melbollene i vannet og kok opp. Estimert tilberedningstid er 5 minutter. Fjern den søte godbiten etter den andre kokingen.

Hvordan lage late dumplings?
Hvordan lage late dumplings?

Servere dumplings

Ofte serveres late dumplings med rømme eller et stykke smør. For å gjøre dem enda lettere, møre og mindre kaloririke, kan du bruke yoghurt som dressing til dumplings. I butikkhyllene er det et enormt utvalg av ulikeyoghurt: søt, vanlig, lavkalori, med nyttige bakterier og bærtilsetninger. For vanlig yoghurt kan du kutte noen friske bær eller frukt og servere.

Denne oppskriften på diett-late cottage cheese-dumplings vil bli den mest elskede, tilfredsstillende og deilige frokosten for hele familien.

Servering av late dumplings
Servering av late dumplings

Semolina

Semolina er et annet mel, fordi denne frokostblandingen er den samme hveten, bare grovere, grovere maling. Ikke alle har hyggelige assosiasjoner til denne frokostblandingen; ved ordet "gryn" har noen ekle minner om klumpete grøt fra barnehager. Ja, inntil nylig var grøtgryn nesten den viktigste i kostholdet til barn, men nå favoriserer ikke leger det, og tror at det er vanskelig å fordøye i barnets kropp, til tross for at det har mange nyttige egenskaper.

Men den har funnet sin anvendelse i matlaging og brukes ikke bare til å lage grøt til frokost. Semulegryn er en særegen panering for steking og en utmerket erstatning for mel. Den svulmer perfekt, takket være den viser retten seg å være mør, myk, lett og som om den smelter i munnen. Dumplings med semulegryn er mye bedre enn med mel. Kaloridiett late dumplings med semulegryn er bare 220 kalorier.

Melerstatning
Melerstatning

Melerstatning for dumplings

Og likevel, hvis du ikke er en fan av semulegryn, selv om smaken nesten ikke merkes i det ferdige produktet, kan du erstatte mel med andre ingredienser. Så, for eksempel, for å få diett late dumplings, kan du bruke havregryn. For 200 g cottage cheese, 5 ss.l. havregryn. En utmerket erstatning for hvetemel kan være maismel i andelen 200 g cottage cheese og 40 g mel. Den er høy i gluten og lav i kalorier. Havregryn eller rismel vil også fungere.

Oppskrift på deilige diett late dumplings
Oppskrift på deilige diett late dumplings

Så enkelt er det å tilberede en solid, smakfull, sunn og lett kostholdsfrokost av cottage cheese. Sørg for å prøve å lage late dumplings hjemme. Det tar ikke mye tid. Oppskriften krever ekstremt enkle og rimelige ingredienser, og resultatet blir mye moro for hele familien.

God appetitt!

Anbefalt: