Plum Crumble: Oppskrift, valg av ingredienser
Plum Crumble: Oppskrift, valg av ingredienser
Anonim

Vegetarianere kaller det "dessert fra Gud", "gudenes mat" og andre entusiastiske epitet. Det er umulig å ikke elske crumblen, for hvor ellers kan du kombinere mør sandkakedeig med friskheten av frukt og bær i søt juice og med en lufthette av pisket krem på toppen?

Hva er en crumble?

Det engelske ordet som ga navnet til desserten, fantastisk i sin enkelhet og smakspekter, betyr "knus, knuse i små biter." Dronning Elizabeth bare elsker smaken, og Gordon Ramsay tilsetter karamell og sitron til den.

plommesmuldre
plommesmuldre

Crumble er et mellomstadium mellom pudding og pai, den har ingen deigbunn, bare en liten sprø skorpe, som ligner på streusel-topping. Slike desserter er spesielt æret av kjemper for harmoni og en sunn livsstil, fordi kaloriinnholdet er bare 190 kalorier, og enda mindre hvis de tilberedes uten stivelse.

Stivelse brukes til å binde fruktbiter, selv om det ikke er nødvendig, men smør- og melsmuldre er hoveddelen av denne desserten.

Hvilke frukter og bær brukes til matlaging?

I utgangspunktet var crumblen eple, fordi det er en tradisjonell britisk dessert, men etter distribusjonen på fastlandetkulinariske spesialister fra forskjellige land begynte å eksperimentere med ingrediensene. Som et resultat forble sandkrummen praktisk t alt uendret, men epler begynte å eksistere side om side eller til og med bli erstattet av andre frukter: pærer, kirsebær, blåbær og bringebær, aprikoser og fersken.

plomme kake
plomme kake

Nesten all frukt egner seg til baking: med plommer, kombinert med eple og tyttebær, blir crumblen et «mesterverk på fem minutter», for det er så lang tid det tar å tilberede.

laging av den enkleste smulden

Du kan lage alt med plommer - fra søte paier, gryteretter og syltetøy til varme sauser og sauser til kjøtt. Denne fantastiske frukten er så original i smaken at den radik alt kan endre retten med sin tilstedeværelse. Plum crumble er intet unntak, spesielt hvis plommen er ved siden av kanel i den. Dette er virkelig himmelsk lykke for en vegetarianer.

Til matlaging må du ta ett kilo plommer, fjerne frøene og kutte hver halvdel av frukten i fire deler, bland deretter skivene med to spiseskjeer stivelse, og det er bedre å ta maisstivelse - dette vil gi en spesiell smak til plommesmuldret. Deretter må du legge til sukker: hvis du har en søt tann, er 150-180 gram bedre, hvis ikke, vil hundre gram granulert sukker være nok. Bland den søte fruktmassen og legg den i en ildfast form, og dryss med smuler tilberedt som følger: bland 100 gram avkjølt smør med 100 gram mel, 150 gram sukker og 40 gram valnøtter. Det er bedre for dettebruk blender.

oppskrift på plommesmuldre
oppskrift på plommesmuldre

I den resulterende smulen, tilsett en halv teskje kanel og 70 gram havregryn, bland igjen med en blender: du skal få en smule som ser ut som en streusel, som vi drysser med frukt i en bakebolle.

Send desserten til ovnen og stek i omtrent tretti minutter til den er ferdig.

Plum Crumble med rosiner og epler Oppskrift

Skjær tre epler og seks plommer i biter, etter at du har fjernet frøene og frøene, legg dem i en bolle og strø over to spiseskjeer perlesukker, tilsett 50 gram rosiner og kanel på tuppen av en kniv (ca. tre gram). Tilsett deretter to spiseskjeer flytende honning, bland slik at det dekker frukten jevnt, og legg den tilberedte fruktmassen i en bakebolle, jevn ut toppen.

Bland i en egen bolle:

  • 100 gram hvetemel;
  • 100 gram smør;
  • 100 gram perlesukker;
  • 100 gram havregryn.

Som du ser, er oppskriften på eple-plommesmuldre umulig: den er lett å huske så du slipper å lete i kokeboken hver gang. Massen av mel og smør må gnis med hendene til det dannes en melaktig-fet smuler, som drysses på toppen av fruktbiter. Send til ovnen og stek på 180 grader.

Jamie Oliver Plum Crumble

Den mest sjarmerende kokken på planeten tilbereder denne retten i kombinasjon med andre frukter som får frem smaken av plommen, og krydderne gir en så fantastisk smak,at selv en kjøtteter vil spytte.

smuldre med plommer
smuldre med plommer

Så, listen over nødvendige produkter:

  • 600 gram uthulede plommer;
  • 1 eple;
  • en halv vaniljestang;
  • 400 gram kiwi;
  • 200 gram hvetemel, som må siktes;
  • 100 gram havregryn, selv om prefabrikkerte "8 cereals" duger;
  • 100 gram smør, det må være godt avkjølt;
  • 180 gram perlesukker;
  • 1 teskje revet eller m alt ingefær (fersk eller tørket).

Skrell kiwi og skjær i biter sammen med plommene, eplet i tynne skiver. Bland melet, 70 gram sukker og smør med en blender, tilsett deretter flakene og mal massen til smuldrete smuler med hendene, som er visittkortet til crumblen.

Kiwi- og plommemiks, tilsett resten av sukkeret, ingefær og vanilje, bland og ha i en ildfast form - den du skal servere plommesmulden i på bordet. Juster toppen, legg epleskivene, som helles de oljete kornsmulene. Sett formen i ovnen som allerede er forvarmet til 180 grader og stek i ca. førti minutter.

Jamie Oliver hevder dette er en irsk plommekakeoppskrift, så den serveres best med pisket krem, slik de gjør i Irland. Noen ganger er han glad i krydder, og da kalles de søte dessertene hans "berusende" på grunn av overflod av smak.

Hva serveres Crumble vanligvis med?

Ofte serveres fruktgryter med rømme eller fløte pisket medvanilje og melis, slik at smørheten i kremen jevner ut den fyldige smaken av frukt, og smuldret komplementerer dessertens letthet.

eple plomme smuldre
eple plomme smuldre

En av egenskapene til denne plommesmulden er at den fortsatt serveres varm, slik at kremen begynner å smelte litt, omslutter bærene og gir den søte tannen en ujordisk lykke, og irriterer smaksløkene. Selv om de som klarte å ikke spise den umiddelbart og la den stå til morgenen hevder at den også smaker veldig godt når den er kald, selv om den selvfølgelig ikke kan sammenlignes med bare bakt.

Noen kokker legger til knuste nøtter, mandelblader eller kokosflak ved servering, men dette er allerede for en som elsker innovasjon eller en gourmet. Det er faktisk ikke nødvendig å understreke smaken av tradisjonell crumble med noe annet enn fløte – den er allerede flott.

Anbefalt: