Er agurker sunne? Kaloriinnholdet i denne grønnsaken

Er agurker sunne? Kaloriinnholdet i denne grønnsaken
Er agurker sunne? Kaloriinnholdet i denne grønnsaken
Anonim

En av de vanligste grønnsakene akkurat nå er agurken. Hjemlandet er tropiske og subtropiske regioner i India og Kina. I Russland dukket denne grønnsaken opp på 900-tallet og ble umiddelbart populær.

Agurker viste seg å være et veldig nyttig produkt. Selv om de inneholder 95 prosent vann, er de resterende fibrene så rike på vitaminer og mineraler

agurker kalorier
agurker kalorier

stoffer som denne grønnsaken er vellykket brukt i kostholdsernæring og behandling av mange sykdommer. Det kalles kroppens orden, siden s altene i den nøytraliserer sure forbindelser som bidrar til raskere aldring.

Agurker inneholder store mengder B-vitaminer, provitamin A, fosfor, kalsium, jern. Mest av alt inneholder de kalium, slik at de med hell bekjemper ødem, hjerte- og karsykdommer og reduserer trykket. Denne grønnsaken har en avføringsmiddel og vanndrivende effekt, og renser kroppen perfekt. Den kan brukes til behandling av gikt og urolithiasis.

Agurker inneholder også mye jod, så de er nyttige for personer med skjoldbruskkjertelsykdommerkjertler. Denne grønnsaken kan til og med hjelpe til med å behandle mild diabetes.

Agurker er også vellykket brukt i behandlingen av fedme. Kaloriinnholdet i disse grønnsakene er så lavt – bare 15 kcal, at du kan spise dem så mye du vil. Vannet i dem er veldig nært i sammensetning til destillert vann, slik at de perfekt fjerner giftstoffer fra kroppen, løser opp syrer og fett. Veldig lav

agurk kalorier
agurk kalorier

Agurkens kaloriinnhold gjør den til en uunnværlig mat for vekttap.

Det er veldig nyttig hver uke å arrangere en fastedag for deg selv, der du bare trenger å spise agurker. Kaloriinnholdet deres er veldig lite, så det er uønsket å "sitte" på en agurkdiett i mer enn én dag. På denne fastedagen må du spise omtrent to kilo av disse grønnsakene. Etter en slik diett reduseres ikke bare vekten, men immuniteten styrkes, stoffskiftet forbedres, kroppen renses for giftstoffer.

Hvis du ikke kan bekjempe sult, kan du inkludere litt proteinmat i agurkdietten: magert kokt kjøtt, egg eller cottage cheese. Når alt kommer til alt, hjelper agurk til mer fullstendig absorpsjon av proteiner.

Men selv med enhver diett, bidrar disse grønnsakene til vekttap, siden de forhindrer omdannelsen av karbohydrater til fett og absorberes fullstendig, samtidig som de renser kroppen og stimulerer aktiviteten i mage-tarmkanalen. Derfor bør det være agurker på hvert bord hele sommeren, hvis kaloriinnhold gjør at de kan spises i ubegrensede mengder.

syltede agurker kalorier
syltede agurker kalorier

Det beste, selvfølgelig,spis denne grønnsaken fersk, men når den er syltet, mister den ikke sine fordelaktige egenskaper i det hele tatt. Tvert imot, under gjæring produseres melkesyre i agurker, noe som forbedrer funksjonen til mage-tarmkanalen. Derfor, hvis du ønsker å konsumere denne grønnsaken hele året, spis syltede agurker. De er også svært lave i kalorier, noe som gjør dem til det beste produktet innen vekttapdietter.

Favorittmaten til de fleste hele sommeren er agurker. Kaloriinnholdet i denne grønnsaken gjør den uunnværlig i kostholdet til overvektige mennesker.

Anbefalt: