Vkusnotishcha aubergine salat: oppskrift

Innholdsfortegnelse:

Vkusnotishcha aubergine salat: oppskrift
Vkusnotishcha aubergine salat: oppskrift
Anonim

Fantastisk, sunn, sinnsykt deilig grønnsak! Hva handler dette om? Selvfølgelig om auberginen. Uansett hva de gjør av det - stuinger, steker, koker, baker, lager mange forskjellige preparater, samt s alt, marinerer, inkluderer som hovedingrediens i forskjellige salater, en rekke snacks.

Aubergine salat "Vkusnotishcha"
Aubergine salat "Vkusnotishcha"

Men du kan dessverre spise dem i kort tid, sesongen da de er spesielt nyttige og rimelige er for kort. Du kan imidlertid lage Vkusnotishcha-aubergine-salaten til vinteren og nyte denne fantastiske grønnsaken hele året.

Benefit

Aubergine inneholder en stor mengde mikronæringsstoffer, de er en kilde til B-vitaminer, karoten, kalsium, folsyre, fosfor. Det er bare 24 kcal per 100 gram av frukten, så aubergine er flott for folk som ser på figuren deres - de er velsmakende, sunne og veldig tilfredsstillende.

Aubergineutvalg

Når du kjøper aubergine for konservering, vær oppmerksom på at fruktene er unge, ide inneholder færre frø. I overmodne frukter er innholdet av corned beef som er skadelig for mennesker mulig. Skinnet på grønnsaken skal være skinnende, mørkeblått. Det er best å ikke ta tykke frukter, men lange og smale.

Fordi aubergine absorberer en enorm mengde vegetabilsk olje under tilberedning, prøv å ikke overdrive det.

Aubergine salat "Vkusnotishcha" - bilde
Aubergine salat "Vkusnotishcha" - bilde

Vkusnotishcha auberginesalat: bilde, oppskrift

Aubergine er i perfekt harmoni med tomater og paprika. Det er derfor disse komponentene er de viktigste i arbeidsstykket. Klassikeren for vinterkonservering er Vkusnotishcha-aubergine-salaten. Anmeldelser om denne blanken er veldig imponerende. Alle fans av hjemmebevaring forsikrer at etter å ha prøvd denne smakfulle, moderat krydrede salaten minst én gang, vil det rett og slett være umulig å nekte å lage den.

Koketid - 2 timer.

Ingredienser til to liters krukker:

  • 12 mellomstore unge auberginer;
  • 8 ss vegetabilsk olje;
  • 16 tomater;
  • 12 stk søt paprika;
  • hot pepper - etter smak (vanligvis brukes 3-4 små belg for denne mengden ingredienser);
  • 4 spiseskjeer eddik (9 %);
  • to hvitløkhoder;
  • ¼ kopp sukker;
  • to skjeer s alt.
Aubergine salat "Vkusnotishcha" for vinteren
Aubergine salat "Vkusnotishcha" for vinteren

Matlagingsmetode

  1. Tilnær deg valget av aubergine på en ansvarlig måte, velg tette frukter med en behagelig mørkelilla farge. Bulker, sprekker og andre feil er uakseptable - dette vil påvirke smaken av den ferdige retten betydelig.
  2. Vask auberginene i kaldt vann, tørk. Skjær av stilkene på grønnsaken og skjær i tynne sirkler.
  3. Legg tilberedte auberginer i en beholder, s alt, la stå i 30 minutter for å trekke - i løpet av denne tiden vil mulig bitterhet og overflødig fuktighet forsvinne.
  4. Mens de "små blå" forberedes, kan du lage glass og lokk. De må vaskes grundig og steriliseres. For sterilisering kan du bruke ovnen eller mikrobølgeovnen. I mikrobølgeovnen er dette enkelt å gjøre, bare hell vann i hver krukke nederst og scroll på høyeste effekt i bokstavelig t alt 5 minutter, mens lokkene skal senkes ned i kokt vann i en spesiell beholder.
  5. Bulgarsk paprika, paprika og tomater vask, skrell to hvitløkshoder. Jo yngre hvitløken er, jo mer smakfull blir konserveringen. Før disse ingrediensene gjennom en kjøttkvern eller kvern dem med en blender.
  6. Tilsett vegetabilsk olje, sukker, eddik og s alt til den resulterende tomatmassen. Bland alt grundig til alle krydderne er helt oppløst.
  7. Legg aubergineskiver i en dyp stor stekepanne eller i en kjele, gryte, hell dem med tomatsaus. La småkoke i bokstavelig t alt 30 minutter. Husk å røre av og til slik at alle bitene koker samtidig og ingenting brenner seg.
  8. Legg den tilberedte auberginesalaten "Vkusnotishcha" i tilberedte krukker med en øse eller en stor skje. Lukk beholderne med lokk, snu glassene opp ned ogla stå i denne posisjonen til den er helt avkjølt. Oppbevar den ferdige konserveringen på et mørkt, kjølig sted.
Aubergine salat "Vkusnotishcha" - anmeldelser
Aubergine salat "Vkusnotishcha" - anmeldelser

Dette er en så lett å tilberede sinnsykt deilig auberginesalat for vinteren. Den kan serveres til kjøtt, fjærfe, hvilken som helst siderett, den harmonerer perfekt med nesten hvilken som helst rett.

God appetitt og varme vintermiddager med hjemmelaget mat!

Anbefalt: