Hvordan bake brød uten gjær

Hvordan bake brød uten gjær
Hvordan bake brød uten gjær
Anonim

Moten for brød uten gjær dukket opp etter en serie reportasjer om farene ved sistnevnte. Denne saken er fortsatt kontroversiell, så vi vil vurdere hva vi skal gjøre for de som uansett årsak ikke vil eller ikke kan bruke butikkkjøpte produkter, hvorav de aller fleste er bakt med gjær.

Brød uten gjær
Brød uten gjær

Hjemmelaget gjærfritt brød starter med surdeig eller surdeig. For tilberedning, ta 0,1 kg mel til durumbrød og 115 ml kokt og avkjølt filtrert eller mineralvann. Vann blandes med mel og dekkes med et fuktig håndkle. Retter med fremtidig deig installeres på et varmt sted uten trekk. Duken som dekker deigen må overvåkes slik at den ikke tørker ut. Bobler og melkesyrelukt dukker opp den 2.–3. dagen.

Deretter må surdeigen «mates». For å gjøre dette tilsettes 0,1 kg mel og mineralvann til blandingen til konsistensen av en flytende pasta. Hvis blandingen fortsetter å boble, gjør du alt riktig. La den nye blandingen stå i 24timer.

Hvordan bake brød uten gjær
Hvordan bake brød uten gjær

På det tredje trinnet deler vi massen i to deler - vi lar den ene stå til bruk, som vi tilsetter 0,1 kg mel og vann til massen. Hun vil "infuse" i ytterligere 12 timer. Og vi supplerer også den andre med 100 gram mel og vann og sender den til kjøleskapet.

Brød uten gjær innebærer at vi får en langvarig surdeig, som du må ta ut av kjøleskapet for bruk, hell halvparten, tilsett 0,1 kg mel og vann. Etter det må du vente til starteren "våkner til liv" i 8 timer, bruk halvparten av den nye porsjonen, og den andre kan settes tilbake i fryseren.

For de som er interessert i hvordan man baker brød uten gjær, informerer vi om at tilberedningen av dette sunne produktet tar ganske lang tid. For å bake to brød må du ta 0,6 kg rugmel, 0,2 kg hvetemel, 50 g solsikkefrø, 370 ml vann (romtemperatur), 2 ts s alt (havs alt er mer nyttig) og 350 g av surdeigen vår.

Hjemmelaget brød uten gjær
Hjemmelaget brød uten gjær

Mel og frø blandes. Det lages et hull i massen, hvor surdeigen helles, deretter vann, alt blandes grundig. Deigen skal legges i en bolle under filmen og la heve (dobles). Prosessen med å øke deigen til ønsket volum, avhengig av temperaturen og luftfuktigheten i rommet, kan ta fra 3 til 8 timer, på grunn av egenskapene til gjæringen av rugmel.

Fra den nærmede deigen støpes to brød som legges ut på en bakeplate og varmes i ovnen ved en temperatur på 50 Cmed døren åpen slik at deigen til slutt «når». Deretter kuttes brødet og bakes ved en temperatur på 200 grader fra en halv time til 50 minutter. Hvis det kommer en lyd når du banker på bunnen, som fra tomhet, er brødet uten gjær klart. Brødene avkjøles og serveres til nesten hvilken som helst rett.

Slike gjærfrie brød på grunn av surdeig er et produkt med høyt innhold av vitaminer, enzymer, fiber, biostimulanter og pektinstoffer, som er svært gunstige for kroppen. I forrige århundre brukte en bonde 2-3 pund rugbrød hver dag (et pund er 0,4 kg), noe som gjorde at han kunne jobbe hardt, ha god immunitet og motstå forkjølelse uten leger og medisiner.

Anbefalt: