Humle gjær: typer og metoder for tilberedning
Humle gjær: typer og metoder for tilberedning
Anonim

Humlegjær brukes aktivt i husmannskost. Oftest brukes de når du lager korn- og sukkermos eller bakeprodukter. Naturligvis kan ferdige kjøpes i butikken. De mest populære er industrigjær "Krasnoyarsk hop"

alkohol humle gjær
alkohol humle gjær

Men mange husmødre lykkes med å lage dette halvfabrikatet hjemme.

I artikkelen vil vi se nærmere på hovedtypene og effektive tilberedningsmetoder.

Typer of gjær

Halvfabrikatet er delt inn i følgende typer.

Først er det bakegjær. De brukes i næringsmiddelindustrien i prosessen med å bake bakervarer. For drinker er de det verste alternativet, siden de reduserer kvaliteten betydelig.

For det andre vingjær. Dette er en art som er spesielt beregnet på vinproduksjon. De brukes ganske sjelden, siden disse gjærene er dyre. I henhold til deres kjemiske egenskaper har de et klart formål - produksjon av vin.

Tredje,Ølgjær. Det antas at de har eksepsjonelt gunstige egenskaper for kroppen. Derfor, i tillegg til det tiltenkte formålet, selges disse gjærene som vitamintilskudd. Ved brygging blir de ofte erstattet av ville som ved et uhell kommer inn i vørteren.

For det fjerde er alkoholhumlegjær ment å produsere ren alkohol. Når tilsatt i et visst forhold mellom korn og sukker, kan du tilberede et godt hjemmebrygg for måneskinn.

gjær fra øl

Hell et glass varmt vann og fortynn samme mengde mel i det.

Krasnoyarsk humle gjær
Krasnoyarsk humle gjær

Rør grundig og la stå i seks timer. Tilsett deretter to hundre og femti gram øl og en stor skje sukker. Rør og fjern blandingen i et varmt rom. Resultatet er humlegjær av høy kvalitet. Anmeldelser av vertinnene informerer om at de må oppbevares i en tett lukket krukke eller flaske. Det beste stedet for dette er kjøleskapet.

Humle gjær fra m alt

Tilsett et glass mel til et halvt glass sukker. For å røre grundig. Tilsett fem kopper varmt vann og tre ufermenterte m alter.

gjærhumle anmeldelser
gjærhumle anmeldelser

Rør blandingen grundig igjen. Kok den i en time på den minste ilden. Rettene må ha tykk bunn.

For å få høykvalitets humlegjær trenger du ikke koke opp blandingen. Du trenger bare å holde det varmt. Hell den varme løsningen i flasker, lukk dem løst og sett på batteriet i tjueklokka fire. Deretter omorganiserer du dem på et kjølig sted.

Halvfabrikat fra tørrhumle

Denne metoden er ganske tidkrevende. Humle av topp kvalitet med varmt vann.

humle gjær
humle gjær

Det ideelle volumforholdet er én til to. Rør, sett på gass og kok til vannet er halvert. Under kokeprosessen vil humlen hele tiden flyte opp. Du må prøve å senke den til bunnen med en skje.

Sil den varme buljongen og løs opp sukkeret i den. Et glass vil kreve minst en stor spiseskje. Rør med en trespatel og begynn å tilsette hvetemel gradvis. Den optimale andelen er et halvt glass for to hundre og femti gram væske. Bland alt grundig.

Dekk oppvasken med den ferdige massen med et håndkle og sett på varme i flere dager. Hell deretter humlegjæren på flasker og lukk godt. Det anbefales å oppbevare dem i et kjølig rom.

Halvfabrikat fra fersk humle

Fyll en emaljegryte med fersk humle. Hell den med varmt vann og kok i en time, lukk den godt med et lokk. Sil av buljongen, tilsett sukker, s alt og hvetemel. De nødvendige proporsjonene er som følger. For to liter væske trenger du en stor skje s alt, et glass sukker og to hvetemel.

Rør massen godt og sett den på et lunt sted. To dager vil være nok til forberedelse. Tilsett deretter noen få kokte potetmos, bland og sett tilbake på et lunt sted. Nå får en dag være nok. Hell gjæren på flasker og kork. Oppbevares i kjøleskap.

Halvferdig rugbrød

Denne oppskriften vil kreve litt arbeid. Mal et halvt kilo rugbrød, hell en halv liter varmt vann. Kan erstattes med surmelk. Bland alt, tilsett tre store skjeer sukker og en liten håndfull rosiner. La massen stå i et døgn, slik at den gjærer. Deretter maler du alt grundig med en fin sil. På dette stadiet må du jobbe hardt.

For å forberede surdeigen, lag først en deig på den resulterende infusjonen. Det er nødvendig å oppnå en konsistens som ligner på rømme. Sett den i et varmt rom. Starteren er klar om tre timer.

Artikkelen beskrev typer halvfabrikata og oppskrifter for hvordan man koker humlegjær hjemme. Vurderingene til vertinnene beskriver at det er enkelt å gjøre.

Anbefalt: